Dolazi nam Knjignik na Trg bećarca!

Predstava za djecu i mlade projekta ''Knjignik'' i ''Ljeto u knjižnici'' održat će se u petak, 8. rujna 2023. na Trgu bećarca.

''Knjignik'' i ''Ljeto u knjižnici'' su programi koje financira Ministarstvo kulture i medija, uz podršku Grada Pleternica. Mladi će imati ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti u 17:30 sati. Djeca će imati priliku na Trgu bećarca u 18:00 sati pogledati predstavu ''Put po svijetu'' u izvedbi Gradskog kazališta Beli Manastir.

Put po svijetu avanturistička je priča za djecu i mlade puna doživljaja tri mališana, koji na romobilu, sa svojim putujućim kazalištem, odlaze na put oko svijeta. Obilaskom raznih zemalja susreću se s Alibabom i Aladinom, indijanskim poglavicom ‘Bikom koji stoji’, Romeom i Julijom, karatašima, Billyjem Kidom… Mladi glumci u 40 minuta igre su obišli sedam zemalja svijeta i promijenili 12 kostima i uloga, uz songove i svjetlosne efekte. Poruka predstave je da dječja mašta može pokrenuti brda i okrenuti svijet, a govori  o važnosti pravoga prijateljstva.

Vidimo se u petak na Trgu bećarca!