Vakula je prognozirao odličnu atmosferu za Noć knjige 2024.

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici uskoro nas očekuje jedna u nizu ovogodišnjih manifestacija za djecu i odrasle - "Noć knjige''. Tema ''Noć knjige'' 2024. godine je ''Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena''.

Ovogodišnji program Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica za ''Noć knjige'' koji se održava 23. travnja 2024. financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Pleternica i Turističkom zajednicom Grada Pleternice.

Naši najmlađi korisnici imaju priliku u 17:00 sati upoznati Zorana Vakulu, poznatog hrvatskog meteorologa i autora meteoslikovnica iz serije "Vremenaste priče", koje služe kao svojevrsni poticaj i inspiracija za razgovor s djecom o meteorološkim pojavama i njihovo objašnjenje.

U 18:00 sati kreće ''Kvizomanija'', kviz iz općeg znanja namijenjen srednjoškolcima, studentima te mladima u dobi od 15 do 29 godina. Kviz će biti u opuštenoj atmosferi i prijateljskom ozračju, sve što vam treba je dobra volja i malo sreće. Uz malo sreće možete osvojiti i prigodnu nagradu.

Program za odrasle nastavljamo u 19:00 sati  promocijom zbirke pjesama ''Otkucaji duše'' autorice Jasne Kajtar koja je putem svoje zbirke pjesama ispričala svoju životnu priču. Dođite i upoznajte ju!