Valentinovo u knjižnici: "Dali ste nam dodatni sadržaj, udahnuli ste dušu u ovu zgradu"

U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici zahvaljujući suradnji domaćina i Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije “Matko Peić” večer je prošla u ozračju Valentinova i ljubavne poezije.

– Kao ponosan član udruge Matko Peić s kojima surađujemo jako dugo, a jedna ovakva večer je moj životni san, to je naš pilot projekt koji do sad nikad nismo radili: imamo otvorenje izložbe, imamo rođendan Matka Peića i imamo večer ljubavne poezije. - rekao je ravnatelj Knjižnice Matko Peić

Jučerašnju ugodnu večer službeno otvorila gradonačelnica Marija Šarić te pozdravila prisutne.

 – Kad se govori o Pleternici često se ističu brojni projekti i izgrađeni objekti ali, ako njima nema sadržaja, ako nema živih slika…te zgrade nisu žive. Stoga mi je izuzetno drago da ste večeras ovdje da ste svoja djela izložili u našem gradu, u našoj knjižnici i tako mu dali dodatni sadržaj, ‘udahnuli dušu’ u ovu našu zgradu – istakla je gradonačelnica.

Svi ljubitelji likovne umjetnosti i posjetitelji mogli su pogledati izložbu od 60-ak likovnih radova, od dječaka Vinka Svitoka do akademskog slikara Milana Bajta, dok su tri slike članovi Udruge „Matko Peić” odlučili pokloniti Sigurnoj kući Požeško-slavonske županije. 

A ljubavna poezija, stihovi, priče, pjesme, samo su se nizale, Kata Tutić je dodala kako o ljubavi piše na razne načine, a svaka njezina pjesma vezana je za određeni događaj, one su pak istinite, neke su šaljive, a poneke i tužne te je pročitala pjesmu Zagrli me: "To je moj doživljaj ljubavi, neka me netko zagrli i samo šuti"

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica još jednom se pokazala ako je dobar organizator i domaćin u svome gradu.