Pufi i Knjignik na Trgu bećarca!

Dječja predstava, igraonica i pjevački nastup Eme Letić iz Požege.

Hrvatska knjižnica i čitaonica u Pleternici organizirala je 9. srpnja na Trgu bećarca „Knjignik“. Kao i svake godine, pripremljen je program za djecu i odrasle. Prigodnim pozdravnim riječima nazočnim posjetiteljima se obratila djelatnica Knjižnice Martina Pulpan. 

Djeca su pogledala zanimljivu i dinamičnu predstavu ''Puffi u šumi'' u izvedbi kazališne družine ''Smješko'' iz Zagreba. Predstava je zapravo mali mjuzikl za djecu, s ekološkom tematikom, a govori o smiješnom psiću Puffiju koji se izgubio u šumi, tražeći svoju vlasnicu Djevojčicu, koja traži njega. Putem u šumi Puffi nailazi na zgode i nezgode i tako upoznaje razne životinje: Zeca, Vepra i Vuka koji će mu pomoći pronaći Djevojčicu i put kući iz šume. Mališani su bili oduševljeni predstavom, a oni najodvažniji potpuno su se približili mladim glumcima.   

Poslije kazališne predstave, za djecu je pripremljena radionica s bojankama, na kojoj su najmlađi, u pratnji svojih roditelja, mogli iskazati svoje likovno umijeće u crtanju i bojenju, a ponuđeni su im osvježavajući napici. U programu za odrasle zapažen nastup imala je mlada i talentirana pjevačica raskošnog glasa Ema Letić iz Požege, koja je otpjevala deset pjesama na čak deset različitih jezika, a završila je na hrvatskom sa "Serenadom", što je bilo popraćeno pljeskom oduševljenih posjetitelja. 

„Knjignik“ je manifestacija koju financira Ministarstvo kulture i medija i Požeško-slavonska županija, uz podršku Grada Pleternice i gradske Turističke zajednice. Ovoj zanimljivoj kulturnoj manifestaciji prisustvovali su gradonačelnica Marija Šarić i Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternica.

 

Tekst: I. Tomić

Foto: M. Pulpan