HKČP i udruge

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica u suradnji s udrugama pleterničkog područja obilježila je Dane medijske pismenosti, Dane otvorenih vrata udruga i podržala projekt Kreativni kutak.

U travnju su se diljem Hrvatske održavale razne aktivnosti s ciljem promicanja medijske pismenosti. Knjižnica je u suradnji s Art kinom Požega i Osnovnom školom fra Kaje Adžića Pleternica učenike osmih razreda upoznala s pojmom ovisnosti o internetu te je učenicima prikazan dokumentarni film Web junkie-ovisnici o internetu, dok su mališani uživali u projekciji animiranog filma Stopalići zajedno s roditeljima u kino atmosferi uz kokice.

Dani otvorenih vrata udruga u knjižnici okupili su članove Društva naša djeca Pleternica, Hrvatskog ženskog društva i Snašine rukotvorine KUD-a Orljava koji su predstavili svoje projekte, održali radionicu s djecom, izložili  svoje radove, ali i mjerili tlak i šećer.

U prostoru knjižnice provodi se i projekt Društva naša djeca Pleternica pod nazivom Kreativni kutak koji djecu predškolske dobi okuplja u igraonici knjižnice, čime se nastavlja rad igraonica u knjižnici. Djeca sudjeluju u kreativnim radionicama, slobodnom druženju i filmskim minutama, uz nezaobilazno čitanje slikovnica.