LIDAS u knjižnici

Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva u Pletrnici nezaobilazan su događaj kojem se godinama priključuje i Hrvatska knjižnica i čitaonica!

I ove godine s izložbom Pleterničanina započinje LIDAS u knjižnici. Izložbeni prostor svojim umjetničkim slikama ispunit će Vid Marić, planinar i slikar amater iz Pleternice. Slike Vida Marića biti će ovom izložbom prvi puta upoznate s očima javnosti, a izložba će potrajati do kraja srpnja. Otvorenje izložbe slika Vida Marića održat će se 6. lipnja 2019. u 19 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

U LIDAS-u nas očekuje i predstavljanje knjige Petra Lovrića iz Zagreba pod nazivom Od Rame do Himalaye, planinara rođenog u Rami koji se u 75. godini života uputio na putovanje prema najvišem vrhu svijeta te uz sve ostale planine osvojio i Himalaju. Uz samog autora, Petra Lovrića, koji će nam predstaviti svoj put, govorit će i Tihomir Dujmović, novinar i publicist te prof. dr.sc. Ilija Kuzman i prof. dr.sc. Zdravko Mandić iz Zagreba. Predstavljanje knjige Od Rame do Himalaye održat će se 11. lipnja 2019. godine. u 18 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica.

Lovrić       Marić