Posljednji Knjignik – piknik s knjigama ispraća ljeto i dočekuje jesen

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira posljednji ovogodišnji Knjignik – piknik s knjigama. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koja potiče razvoj publike u kulturi, a program financijski podržava Ministarstvo kulture i medija te se organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica.  

Posljednji ovogodišnji Knjignik održat će se u srijedu, 23. rujna 2020. na Trgu bećarca u Pleternici. Iako je bilo predviđeno programom da se posljednji Knjignik osvrne na zavičaju baštinu našeg kraja u vidu glagoljice u Brodskom Drenovcu, zbog lakše provedbe epidemioloških mjera te same organizacije prostora i održavanja potrebnog razmaka održat će se na Trgu bećarca u Pleternici.
Glagoljica će se kao tema ovog Knjignika približiti djeci kroz zanimljive individualne kreativne radionice izrade početnih slova imena te straničnika za knjige od 17 sati, dok će odraslima glagoljicu putem zanimljivog predavanja predstaviti prof. dr. sc. Darko Žubrinić, predsjednik Društva prijatelja glagoljice iz Zagreba.
Osim glagoljice, ovaj Knjignik ugostit će i dječju predstavu Smjehuljica i Mrgud Gradskog kazališta Požega i Kazališta Prijatelj iz Zagreba, a za odrasle otvorit će se izložba slika Drage Matoševića iz Davora. Posjetitelji će se moći upoznati s jednim dijelom opusa slikara Matoševića na Trgu bećarca, dok će se njegova umjetnička djela moći razgledati u prostoru same knjižnice od 24. rujna do 15. listopada 2020. u radnom vremenu knjižnice.


Pozivamo vas da nam se pridružite i na ovom posljednjem Knjigniku na dječjem programu, kao i na programu za odrasle! 
Molimo posjetitelje da se zbog virusa Covid-19 pridržavaju propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavaju dovoljan razmak te ne dolaze ukoliko imaju neke od simptoma bolesti. Knjižnica će obilježiti sjedeća mjesta na tribinama na Trgu bećarca, osigurati dezinfekcijsko sredstvo za ruke, a posjetitelje molimo da prilikom dolaska na Trg ispune potrebnu evidenciju o sudjelovanju na ovom kulturnom događanju. Ukoliko dođe do lošeg vremena, Knjignik će se održati u dvorani IC Terra Panonica gdje su obavezne maske tijekom programa, ali i ograničen broj posjetitelja.  


Vidimo se u srijedu!