Razlistani program za razlistani Mjesec knjige!

Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenog, ove godine odvija se pod motom Razlistaj se! a posvećen je planetu Zemlji.

I u našoj knjižnici zakoračili smo u Mjesec hrvatske knjige 2020. godine s nešto drugačijim programom nego dosadašnjih godina zbog novonastale situacije.

Ove godine nećemo se često družiti na manifestacijama, ali zato smo pripremili za naše korisnike puno toga individualnoga!

 

Program:
 

* Razlistaj se individualno!

Besplatno produženje članarine ili besplatan upis za nove članove omogućit će korisnicima da se osiguraju dobrim i kvalitetnim štivom.

 

* Razlistaj hrvatske autore!

Knjižničar su za korisnike pripremili i djela suvremenih hrvatskih autora, koja korisnike očekuju skrivenih naslovnica s nekoliko izdvojenih riječi koji opisuju knjigu. Cilj ove akcije je promovirati hrvatske autore i potaknuti među korisnicima i posudbu djela hrvatskih autora.


* Razlistaj i educiraj se!

Za korisnike su u knjižnici i izdvojeni kompleti knjiga koje se odnose na određene temi.

Cilj ove akcije je potaknuti korisnike i na samostalno istraživanje. Korisnici uz knjige mogu  putovati svijetom, proživjeti život glazbenika ili sam odrediti temu, a mi ćemo pripremiti komplet!

 

* Razlistaj i izloži!

Ova akcija namijenjena je onim najmlađim čitačima koji uz posudbu slikovnice izabiru kreativni zadatak. U omotnici sa zadatkom nalaze se upute, ali i materijal potreban za izradu zadatka. Nakon što pročitaju slikovnicu njihov kreativni rad izložit će se u knjižnici.


Osim ovih individualnih programa koji će trajati tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige, očekuju nas i tri događanja.

Za najmlađe održat će se pričaonica i radionica za djecu u Gradskom parku 27. listopada u 16 sati uz Razlistanu potragu za blagom.

Jedno od događanja bit će posvećeno i Bećarcu u Pleternici i promociji projekta Bećarac u Pleternici kojeg financijski podupire Ministarstvo kulture. Nadogradnja aplikacije Baza bećarca u kojoj će se moći korisnici i putem interneta educirati o bećarcu promovirat će se putem interaktivne izložbe 5. studenog od 16 do 20 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici.  

 

Mjesec hrvatske knjige završit ćemo kvizom znanja Listam i znam iz područja književnosti, opće kulture, ali i ekologije. kviz je namijenjen odraslima, a sva događanja će se održati prema epidemiološkim preporukama i uz obaveznu najavu.


 

Listajte, čitajte i uživajte!