Tjedan za žene u knjižnici 2023.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica obilježila je Tjedan za žene od 6. do 10. ožujka. Tjedan je bio ispunjen događanjima koji su stvoreni posebno prema mjeri žene u našem kraju. Održavanje Tjedna za žene u knjižnici postalo je već tradicija jer se održava od 2021. godine.

Često se zanemaruje važnost žena i njihova uloga u našem društvu stoga ih je bitno istaknuti i posvetiti im pozornost. Stoga je cilj ovog programa bio naglasiti važnost žene te učiniti nešto dobro za žene naše zajednice, posebno povodom Dana žena.

Izuzetno nam je drago što je cijeli tjedan knjižnicu ispunjavalo ugodno žensko društvo, smijeh i veselje.

Drage žene, hvala Vam što se sudjelovale u ovom programu.

Vaša Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

 

 

Ponedjeljak, 6. ožujka

Kao uvod u Tjedan za žene izradili smo i postavili plakat s fotografijama raznih žena. Cilj toga je bio pokazati kako je svaka žena posebna i važan je dio društva, bez obzira koju ulogu ona nosila. Osim toga, pripremili smo Vam i preporuku knjiga koje bi svaka žena trebala pročitati, a u kojima je fokus upravo žena.

Utorak, 7. ožujka

Prvotno planirano predavanje dipl. psih. Magdalene Živković pod nazivom „Kako se zauzeti za sebe“ je nažalost, moralo biti otkazano zbog zdravstvenih razloga predavačice. Umjesto toga, održano je ugodno žensko druženje uz piće i društvene igre. Otkazano predavanje nastojat će se održati čim se za to ukaže prilika i pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Srijeda, 8. ožujka

Na sam Dan žena omogućili smo besplatnu članarinu za nove članice i besplatno produljenje za istekle članarine. Kako bismo sve žene obradovali na njihov dan, podijeljeni su pokloni kao mali znak pažnje svakoj ženi.

Četvrtak, 9. ožujka

Knjižnica u suradnji s Udrugom za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „Osmjeh“ organizirala dvosatnu likovnu radionicu pod nazivom „S Osmjehom na Dan žena“. Voditeljica likovne radionice bila je gđa. Sara Božičević zajedno s predsjednicom Udruge gđom. Vesnom Rezo. Tijekom radionice koristili su se materijalom poput kolaž papira, krep papir i salveta kako bi se izradili buketi nalik mimozama. Na kraju radionice, članovi Udruge „Osmjeh“ su bukete koje su izradili potom darovali svojim divnim majkama.

Petak, 10. ožujka

Tjedan za žene priveli smo kraju opuštenim druženjem. Ugodni razgovori bili su popraćeni dobrom knjigom i čitanjem poezije. Poseban ugođaj bio je upotpunjen vinom i sirom, nezaobilaznim domaćim proizvodima iz pleterničkog kraj.

A kako nam je Tjedan za žene prošao, otkrit će vam naša fotogalerija!